De Lydinge voor geborgenheid en goed onderwijs

Grote woordenschat

Om goed te kunnen lezen en schrijven heb je een grote woordenschat nodig. Daarom staat de woordenschatontwikkeling van onze leerlingen centraal. Al vanaf groep 1 zijn kinderen en leerkrachten dagelijks ‘Met Woorden in de Weer’. Met deze methode wordt de woordenschat spelenderwijs vergroot.

Taal en cultuur

Via de taal- en cultuurprojecten op school stimuleren wij de kinderen om creatief bezig te zijn met wat zij in de les leren. Wij bezoeken vaak musea, doen mee aan poëzie- en voorleeswedstrijden en maken samen toneelvoorstellingen. Bovendien hebben wij een mooie bibliotheek waarin wij iedere maand nieuwe boeken onder de aandacht brengen. Met onze aanpak willen wij leerlingen plezier in lezen en leren laten ervaren en hun belangstelling opwekken voor de wereld om hen heen.

Werken volgens Dalton

Wij helpen de leerlingen op Obs Lydinge om hun eigen tijd in te delen en verantwoordelijkheid te dragen voor hun werk. Dit doen wij door hen dag- en weektaken te geven. Daarnaast wordt samenwerking met klasgenoten gestimuleerd. zowel in de les als daarbuiten. Waar mogelijk ondersteunen wij de lessen met digitale lesmethodes en internet.

Geborgenheid

Betrokkenheid en respect voor elkaar is een vanzelfsprekendheid op Obs Lydinge. Wij willen dat onze leerlingen zich prettig en veilig voelen binnen onze school. Ook in de inrichting van de school en in de persoonlijke omgang willen wij kinderen, ouders en medewerkers een gevoel van geborgenheid meegeven. Met deze omgeving bieden wij de kinderen de basis waarop zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.